Sijoita & Säästäminen

Sijoittaminen

Sinun kannattaa aloittaa sijoittaminen, mikäli sinulle on kertynyt varallisuutta, joka makaa pankkitilillä tuottamatta mitään, tai mikäli haluat pistää tietyn summan rahaa säästöön joka kuukausi. Säästämiseen kannattaa avata säästötili, jonne maksetaan korkoa tavallisesti enemmän kuin käyttötilille.

Pankkitilillä olevien säästöjen arvo laskee pitkässä juoksussa, koska rahoille maksettava korko on lähes nolla ja samaan aikaan hinnat kallistuvat. Toisin sanoen inflaatio nakertaa säästöjesi arvoa. Sinun tulee saada vähintään inflaation mukainen tuotto, mikäli haluat, että rahojesi arvo säilyy. Inflaatio on euroalueella ollut pitkällä aikavälillä noin 2 %. Tällä hetkellä inflaatio on alempi.

Kun pistät rahan tuottamaan, sinulla on myöhemmin mahdollisuus toteuttaa unelmoimasi investointi tai turvata tulevaisuuden elintasosi. Pesämuna on myös hyvä olla odottamattomia tilanteita varten.

Säästäminen

Säästäminen kannattaa aloittaa aina. Luonnollisesti, mitä aikaiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän ajanmyötä sinulle voi niitä säästöjä kertyä.

Säästämiseen on yhtä monta keinoa kuin on säästäjääkin. Hankintojen tai elämysten toteuttamiseen on tarjolla monia eri rahoitusvaihtoehtoja, kuten erilaisia lainoja. Etukäteen säästäminen on kuitenkin lainaa huomattavasti riskittömämpi vaihtoehto. Se vaatii vain aikaa ja kärsivällisyyttä.

Voit sijoittaa esimerkiksi kryptovaluuttoihin