Yksityisen sijoittamisen kymmenen perusohjetta

Tässä on kymmenen perusohjetta yksityiselle sijoittajalle:

  1. Suunnittele sijoituksesi: Laadi sijoitussuunnitelma, jossa määrittelet tavoitteesi, riskinsietokykysi ja sijoitushorisonttisi.
  2. Hajauta sijoituksesi: Älä sijoita kaikkea yhteen omaisuusluokkaan tai yhtiöön, vaan hajauta sijoituksesi eri omaisuusluokkiin ja yhtiöihin.
  3. Seuraa markkinoita: Pidä silmällä markkinoita ja ymmärrä talouden ja yhtiöiden tilanne, jotta voit tehdä parempia sijoituspäätöksiä. Kaikki tapahtuu nykyään nopeammin kuin ennen – on sitten kyse ostamisesta tai myymisestä, tai siitä tiedon hakemisesta ja suoratoistolla ohjelmien katselemisesta. Tässä kaikessa iso tekijä on laajakaistat ja valokuitu – millainen vaihtoehto sinulla on käytössäsi, ja oletko tyytyväinen sen nopeuteen ja toimintavarmuuteen?
  4. Sijoita vain sen verran kuin olet valmis menettämään: Sijoita vain sellaisia summia, joita olet valmis menettämään, sillä kaikki sijoitukset sisältävät riskejä.
  5. Älä yritä ajoittaa markkinoita: Yritä välttää markkina-ajoitusta, sillä se voi olla erittäin haastavaa ja riskialtista.
  6. Sijoita pitkäjänteisesti: Sijoita pitkäjänteisesti ja älä anna lyhytaikaisen volatiliteetin häiritä sijoitussuunnitelmaasi.
  7. Vältä velkaantumista: Älä velkaannu sijoittaaksesi, sillä velkaantumisasteen kasvu lisää riskiä.
  8. Vältä ylisuuria kuluja: Pidä kulut kurissa, sillä ne voivat syödä merkittävästi sijoituksesi tuottoja.
  9. Sijoita vain sinulle ymmärrettäviin kohteisiin: Älä sijoita kohteisiin, jotka ovat sinulle liian monimutkaisia tai joista et ymmärrä riittävästi.
  10. Pidä tunteet kurissa: Älä anna tunteiden vaikuttaa sijoituspäätöksiisi, sillä tunteet voivat johtaa huonoihin päätöksiin.

Näiden perusohjeiden noudattaminen auttaa sinua tekemään parempia sijoituspäätöksiä ja suojaamaan sijoituksiasi. On myös tärkeää muistaa, että sijoittaminen on aina yksilöllistä, ja sinun on tehtävä päätöksiä oman taloudellisen tilanteesi ja tavoitteidesi perusteella. Tämä nopeutunut maailma tarkoittaa myös sitä, että rahaliikenne on nopeutunut ja erilaiset pikavipit ja nopeat verkkolainat ovat saatavilla monista paikoista, nopeasti ja ilman henkilökohtaisia tapaamisia – siksi nykyään puhutaankin entistä enemmän oman talouden hallinnasta, ja siitä että lainanhakijan tulisi ymmärtää itse oman taloutensa tilanne paremmin kuin ennen, ja osata toimia sen mukaisesti- myös lainaa tai pikavippiä hakiessaan, sillä aina välillä arki vaatii lisärahoitusta. Oman talouden kehittämisajatuksiin liittyy myös se, että nykyään pyritään löytämään ns. passiivisia tulonlähteitä.

Yritykset tarvitset välillä ulkopuolista apua

Konsultti yritykset ja konsultit tuottavat apua niiltä aloilta, millä yrittäjällä itsellään voi olla vaikeata, tai aika vain ei yksinkertaisesti riitä. Esimerkiksi apuayritykselle.fi sivusto kerää markkinointiin ja nimenomaan digimaailmaan liittyviä ongelmia yhteen, ja kenties tuottaa maksutta myös vastauksia joidenkin ongelmien ratkaisemiseksi. Pienille ja keskisuurilla yrityksille vastaus saattaisi löytyä kumppanuusmainonnan parissa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *