Säästöpankkiryhmä valitsi Digian säästämisen ja sijoittamisen palvelujen uudistajaksi

Digia toimittaa Säästöpankkiryhmälle Säästämisen ja sijoittamisen palvelun, joka rakentuu muun muassa Digia Financial Systems -järjestelmäratkaisusta ja valituista back office -toiminnoista. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2023.

Säästämisen ja sijoittamisen palvelun

Säästöpankkiryhmä ja Digia allekirjoittivat 31.12.2021 sopimuksen, jolla Digia toimittaa Säästöpankkiryhmälle Säästämisen ja sijoittamisen palvelun. Toimitettava palvelu koostuu Digia Financial Systems -tuoteperheeseen pohjautuvasta järjestelmäkokonaisuudesta, infrastruktuuripalveluista sekä valituista back office -toiminnoista. Jatkossa esimerkiksi Säästöpankkien asiakkaiden rahasto- ja osakemerkinnät hoituvat Digian palvelun kautta. Uusi palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön kevään 2023 aikana.

Digitaalisten palveluiden kokonaisuus

Uuden järjestelmäkokonaisuuden käyttöönotto kytkeytyy vahvasti Säästöpankkiryhmän strategiseen tavoitteeseen tarjota Suomen paras henkilökohtaisten ja digitaalisten palveluiden kokonaisuus. Digian palvelukokonaisuus mahdollistaa tulevaisuuden kehitystarpeiden joustavan toteutuksen ja vahvistaa Säästöpankkiryhmän asiakkailleen tarjoamaa varallisuudenhoidon palveluiden tarjontaa entisestään.

“Säästöpankkiryhmä jatkaa varallisuudenhoidon järjestelmäkokonaisuuden kehittämistä ottamalla käyttöön Digian tarjoaman Säästämisen ja sijoittamisen palvelun. Sujuvat sijoittamisen prosessit ja palveluiden joustava kehitys edistävät entisestään Säästöpankkien sijoituspalveluiden digitalisaatiota ja hyvää asiakaskokemusta”, sanoo Säästöpankkiryhmän varallisuudenhoidon palveluiden johtaja Mika Laakkonen.

Laaja-alaisia palveluita finanssialan toimijoille

Digian tavoitteena on tarjota laaja-alaisia palveluita finanssialan toimijoille. Säästöpankkiryhmälle toimitettava, omaan Digia Financial Systems -tuoteperheeseemme pohjautuva palvelukokonaisuus on erinomainen esimerkki tällaisesta laaja-alaisuudesta ja monipuolisuudesta. Meiltä löytyy myös sekä osaamista että valmiit prosessit muun muassa tiukasti säänneltyjen back office -toimintojen hoitamiseen, mitkä tavallisesti vievät finanssialan toimijoilta paljon resursseja, mutta jotka eivät tuo kilpailuetua. Olemme innoissamme päästessämme aloittamaan yhteistyön Säästöpankkiryhmän kanssa, kommentoi Sami Vallinkoski, johtaja, Digia Financial Services.

KATSO MYÖS: Kiina on asettanut taloudellisen ja sosiaalisen tasapainon päätavoitteeksi vuoden 2022 osalta vastatakseen heikentyneeseen kotimaiseen kysyntään. Maan raha- ja finanssipolitiikka tukevat tätä.

Elektronisen urheilun ja pelaamisen sekä pelien uutisia voit käydä lukemassa suomiesports.fi verkkosivuilta.

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *