Nämä ovat Suomen kymmenen suosituinta rahastoa vuonna 2021 – vastuullinen sijoittaminen kiinnostaa

Rahastosijoittamisen suosio jatkoi vuonna 2021 kasvuaan: uusien rahasto-osuudenomistajien määrä on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Suomeen rekisteröidyt rahastot ovat saaneet tänä vuonna yli 400 000 uutta rahasto-osuudenomistajaa, selviää Suomen Sijoitustutkimus Oy:n Rahastoraportista. Uusien rahasto-osuudenomistajien määrä on kaksinkertaistunut, sillä viime vuonna uusia osuudenomistajia tuli noin 200 000. Pelkästään OP:n rahastoihin on tullut tänä vuonna yli 180 000 uutta osuudenomistajaa.

Tämän vuoden rahastolistauksen kärkipaikalla on OP-Ilmasto-sijoitusrahasto, johon valitaan ainoastaan yrityksiä, jotka tarjoavat tuotteillaan ja palveluillaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Vastuullinen sijoittaminen korostuukin tämän vuoden rahastolistauksessa.

– Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut valtavirtaa. Tänä vuonna OP:n uusista rahasto-osuudenomistajista yli puolet on valinnut vastuullisen rahaston. Moni myös sijoittaa rahastoihin säännöllisesti, ja keskimäärin täysi-ikäiset laittavat rahastoihin 84 euroa kuukaudessa. Se kertoo, että sijoittamisessa ollaan mukana pitkällä tähtäimellä, sanoo OP:n varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen.

Suomeen rekisteröityjen, eniten rahasto-osuudenomistajia keränneiden rahastojen listalle on noussut tänä vuonna niin osakerahastoja, indeksirahastoja kuin yksi osake- ja korkomarkkinoille sijoittava yhdistelmärahastokin. Kymmenen suosituimman rahaston joukossa on yhteensä kuusi vastuullisen sijoittamisen rahastoa: kolme osakerahastoa sekä kolme eri ESG-vertailuindekseihin perustuvaa indeksirahastoa.

Suomen TOP 10 -rahastot vuonna 2021:

1. OP-Ilmasto

2. Nordea Vastuulliset Osakkeet Maailma

3. OP-Maailma Indeksi

4. OP-Pohjoismaat Indeksi

5. OP-Rohkea

6. S-Pankki Fossiiliton Eurooppa ESG Osake

7. OP-Amerikka Indeksi

8. Nordea Global Enhanced

9. Nordea North American Enhanced

10. OP-Suomi Indeksi

Listaus on tehty Suomen Sijoitustutkimus Oy:n marraskuun 2021 Rahastoraportin pohjalta. Listaan koottiin Suomeen rekisteröidyt rahastot, jotka ovat saaneet eniten uusia rahasto-osuudenomistajia tänä vuonna.

Lähde: News Cision

LUE MYÖS:
Syyskuussa Suomen markkinoille saapuneen SweepBankin Elämysraha-kampanja on herättänyt viime kuukausina paljon kiinnostusta. Pankki talletti kampanjan ajan kaikkien uusien asiakkaiden tilille 20 euroa käytettäväksi kulttuuriin ja ravintoloihin tukeakseen korona-ahdingosta kärsiviä aloja. Rahaa allokoitiin kampanjan aikana yhteensä yli 440 000 euroa. SweepBankin tekemän tutkimuksen mukaan valtaosa asiakkaista aikoi käyttää saadun rahan joko ravintolaan tai yllättääkseen läheisensä. 

Lue uutisia kryptovaluutasta osoitteesta kryptoraha.info

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *