Japanilainen Marubeni sijoittaa suomalaiseen Nordic Mobile Trust startup-yritykseen

Japanin suurimpiin kauppahuoneisiin kuuluva Marubeni on ilmoittanut pääomasijoituksesta ja strategisesta kumppanuudesta suomalaisen startup-yrityksen Nordic Mobile Trustiin (NMT Oy). Yhteistyön tarkoituksena on auttaa NMT:tä jatkokehittämään mobiililaitteiden vertaiskauppa-alustaa (uus.io), jolla kuluttajat voivat ostaa ja myydä käytettyjä älypuhelimia. 

Uus.io-kaupankäyntialusta on maailmanlaajuisesti skaalautuva, ja tiimi pyrkiikin lanseeraamaan sen globaalisti. Uus.ion tavoitteena on uudistaa käytettyjen laitteiden markkinat kuluttajille ja yrityksille suunnatulla alustalla, jossa kuluttajat voivat myydä ja ostaa käytettyjä mobiililaitteita helposti, ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti tekoälypohjaisen markkina-arvolaskennan ja automaattisen laitetunnistuksen avulla.

– Business Finlandin T&K-lainan avulla NMT Oy on pystynyt kehittämään ja kaupallistamaan konseptinsa poikkeuksellisen nopeasti ja saamaan yhteistyökumppanikseen merkittävän kansainvälisen toimijan, Marubenin. NMT on oivaltava esimerkki kiertotalouden skaalaamisesta kuluttajille. Invest in Finlandilla on ollut ilo tarjota Marubenille neuvontapalveluja, toteaa Business Finlandiin kuuluvan Invest in Finlandin asiantuntija Helvi Väisänen.

Investoimalla NMT:hen Marubeni aikoo kehittää käytettyjen älypuhelinten vertaismarkkinoita Japanissa ja muissa maissa. NMT saa puolestaan Marubenilta tarvitsemaansa tukea, jotta siitä voi tulla maailmanlaajuisesti johtava mobiililaitteiden markkinapaikka. Lisäksi kumppanuus auttaa yrityksiä panostamaan yhdessä kiertotalouden kehittämiseen.

– Meillä on suuri kunnia ja ilo tehdä yhteistyötä Nordic Mobile Trust Oy:n (NMT) kanssa, ja arvostamme suuresti yhteistyötä Business Finlandin kanssa. Tämä on ensimmäinen sijoituksemme sen jälkeen, kun avasimme Helsingin toimistomme uudelleen huhtikuussa 2020. Olemme tyytyväisiä, kun tällä investoinnilla voimme osallistua kiertotalouden kehittämiseen yhdessä vahvojen liikekumppaneidemme kanssa, toteaa Marubenin Pohjoismaista ja Baltian maista vastaava johtaja Takao Fukuoka yhtiön Helsingin ja Tallinnan konttorista.

Käytettyjen älypuhelinten markkinat laajenevat nopeasti, koska kiinnostus kiertotaloutta kohtaan lisääntyy. Käytettyjen älypuhelimen maailmanlaajuisten kuljetusmäärien odotetaan kasvavan vuoden 2020 noin 220 miljoonasta noin 350 miljoonaan vuoteen 2024 mennessä. Lisäksi käytettyjen älypuhelinten uudelleenkäyttö pienentää uusien laitteiden tuotantoa ja näin myös kasvihuonekaasupäästöjä.

– Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen ja ilmastokriisin ratkaiseminen edellyttävät kiertotalousratkaisuja, joissa pystymme hyödyntämään teknologista ja liiketaloudellista osaamistamme alati kasvavasta käytettyjen mobiililaitteiden kaupasta, toteaa NMT Oy:n toimitusjohtaja ja yrityksen perustajiin kuuluva Jyri Roselius.

Lähteet: News Cision / Business Finland 


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *