HydrogenOne investoi 24 miljoonaa euroa suomalais-virolaiseen vetyteknologiayhtiö Elcogeniin

Elcogen on johtava kiinteäoksidipolttokennojen valmistaja. Vetyyn erikoistunut HydrogenOne Capital Growth -sijoitusyhtiö näkee, että kiinteäoksiditeknologiansa ansiosta Elcogen erottuu kilpailijoistaan ja on maailman tehokkain teknologia edullisen vihreän vedyn tuotantoon ja käyttöön. Sijoitus mahdollistaa Elcogenin tuotannon merkittävän kasvattamisen.

HydrogenOne ja Elcogen solmivat sopimuksen 24 miljoonan euron (20 miljoonan punnan) investoinnista. HydrogenOne saa vähemmistöosuuden oston myötä paikan Elcogenin hallituksessa. Muita Elcogenin osakkeenomistajia ovat Biofuel OÜ, Powerfund II ja Hamresol Invest OÜ.

Suomalais-virolainen Elcogen valmistaa puhdasta energiateknologiaa edullisen vihreän vedyn ja päästöttömän sähkön toimittamiseksi, ja sillä on yli 60 teollisuusasiakasta ympäri maailmaa. Elcogenin teknologialla energiantuotannossa voidaan käyttää biokaasua, vetyä ja useaa muuta kestävää polttoainetta, sekä tuottaa vihreää vetyä.

Elcogenin kiinteäoksiditeknologiaa, joka toimii sekä polttokenno- että elektrolyysimoodissa, voidaan käyttää monenlaisissa asuin-, teollisuus- ja kaupallisissa sovelluksissa. Yhtiön valmistamat kiinteäoksidipolttokennot ja elektrolyysikennot toimivat korkeissa lämpötiloissa yli 80 prosentin hyötysuhteella, mikä erottaa ne vaihtoehtoisista ratkaisuista.

”Kehitämme ja valmistamme maailman tehokkainta kiinteäoksiditeknologiaa, jonka avulla asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme voivat toimittaa päästötöntä sähköä, vihreää vetyä sekä energian varastointiratkaisuja. HydrogenOnen investointi takaa sen, että voimme jatkaa huipputeknologiamme kehittämistä, kasvattaa niin asiakaskuntaamme kuin tulostamme sekä skaalata tuotantoa nollatavoitteiden edistämiseksi”, kertoo Elcogenin toimitusjohtaja Enn Õunpuu.

Nyt allekirjoitettu investointisopimus mahdollistaa Elcogenin Tallinnan tilojen laajentamisen. Suunnitelmissa on luoda uusi, automatisoitu kiinteäoksidipolttokennojen tuotantolinja, joka skaalataan ensin tehoon 25 MW/vuosi ja myöhemmin tuplataan.

Hydrogen Onen hallituksen puheenjotaja Simon Hogan kommentoi investointisopimusta: “Polttokennoilla on huomattava kysyntä, koska puhdas vetysektori jatkaa nopeaa kasvua. Kiinteäoksiditeknologiansa ansiosta Elcogen erottuu kilpailijoistaan ja on maailman tehokkain teknologia edullisen vihreän vedyn tuotantoon ja käyttöön. Odotamme innolla, että voimme tukea yritystä sen kasvumatkalla, kun se laajentaa kapasiteettiaan asiakkaille. HydrogenOne jatkaa tällaisten potentiaalisten investointimahdollisuuksien etsimistä.”

”Uskomme, että tulevaisuuden polttoaine on vihreä vety ja teknologiamme on keskeisessä roolissa mahdollistamassa sitä, että tämä siirtymä on kaikille edullinen”, sanoo Elcogenin toimitusjohtaja Enn Õunpuu.

Lähde: News Cision

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *