Asuntosijoittamisen suosio kasvaa yhä

Suomessa on jo yli 330 000 yksityishenkilöiden vuokraamaa sijoitusasuntoa, ja asuntosijoittamisen suosio kasvaa jatkuvasti. Lehtipuu ja Uotila purkavat ajankohtaisessa uutuuskirjassaan 8 tapaa menestyä asuntosijoittajana aiheeseen liittyviä uskomuksia ja osoittavat, miten lähes jokainen meistä voi alkaa kartuttaa varallisuuttaan ryhtymällä asuntosijoittajaksi – jopa pienillä säästöillä ja vähäisillä aikaresursseilla. Kirja opastaa myös löytämään tuottavat helmet asuntotarjonnasta.

Asuntosijoittamisesta puhutaan nykyään paljon enemmän kuin aikaisemmin. Pikkuhiljaa on alkanut kasvaa ymmärrys siitä, että asuntoihin sijoittaminen ei ole vain varakkaiden etuoikeus, vaan se sopii myös tavalliselle palkansaajalle. Etä- ja pätkätyö sekä muutos suhtautumisessa omistamiseen ovat myös lisänneet vuokra-asumisen kysyntää.

”Suomalaisilla makaa käyttämättömänä tileillä yli 108 miljardia euroa lähes nollakorolla. Lisäksi monelle on kertynyt käyttämättömiä vakuuksia esimerkiksi oman kodin lainanlyhennyksistä, kesämökistä tai muusta varallisuudesta. Nämä säästöt kannattaa laittaa töihin. Tämä on myös se sijoituslaji, josta meillä kaikilla on alkuymmärrystä omien asumiskokemusten kautta”, kertaa Unna Lehtipuu.

”Olemme kuitenkin huomanneet, että aivan kaikkia tapoja sijoittaa asuntoihin ei vielä tunneta. Siksi halusimmekin kirjoittaa kirjan, jossa esitellään kaikki tavanomaisimmat keinot aloittaa asuntosijoittaminen. Kyse kun ei ole vain siitä, että ostetaan kallis asunto ja sen jälkeen saadaan vuokratuloista jonkin verran tuottoa, vaan tuottojen kertymistä voi myös kirittää ja skaalata”, Tellervo Uotila muistuttaa.

Monta tietä perille

8 tapaa menestyä asuntosijoittajana -kirjassa esitellään nimensä mukaisesti kahdeksan erilaista asuntosijoittamisen strategiaa. Esiteltävistä vaihtoehdoista löytyy sopivia sekä paksulle että laihalle kukkarolle ja moniin erilaisiin elämäntilanteisiin.

”Olemme monta kertaa päässeet todistamaan, miten pienestä syntynyt innostus asuntosijoittamiseen on positiivisella tavalla vienyt henkilön mennessään, ja siitä on tullut puskuri- tai jopa kokoaikatyö”, kirjailijat nauravat.

”Oli valittu strategia sitten arvonnousuun perustuva, flippaaminen taikka pörssiosakkeet tai rahastot, niin uskomme, että asuntosijoittamisen maailmasta löytyy jokaiselle sopiva keino liittyä osaksi alati kasvavaa asuntosijoittajien porukkaa”, kirjailijat vakuuttavat. 

Oppia konkareilta

”Meillä on yhdessä käytännön kokemusta kaikista esittelemistämme asuntosijoittamisen tavoista, joten keinot on moneen kertaan testattu, koeteltu ja hyviksi todettu”, toteaa Uotila.

Yksityissijoittajat monipuolistavat vuokra-asuntojen tarjontaa tuomalla markkinoille myös julkista rakentamista persoonallisempia koteja. Kirjaa varten onkin haastateltu useita kymmeniä asuntosijoittamisen konkareita, jotka jakavat oppejaan ja näkemyksiään lukijoiden hyödyksi.

”Haastattelemiemme henkilöiden omistamien sijoitusasuntojen yhteenlaskettu määrä on yli tuhat, joten kokemuksen painoarvo on merkittävä” Lehtipuu sanoo.

8 tapaa menestyä asuntosijoittajana on käytännönläheinen ja mukaansatempaava kirja, joka palvelee niin aloittelijaa kuin kokenutta asuntosijoittajaa, joka haluaa syventää osaamistaan. Lukija oppii laskemaan tuotot, hyödyntämään vakuuksia omasta asunnostaan, kesämökistään tai metsäpalstastaan, tunnistamaan helmet asuntoilmoituksista ja varomaan sudenkuoppia.

Kirjailijat:

Unna Lehtipuu on yksityissijoittaja, viestintäyrittäjä ja tietokirjailija, joka tekee nykyisin päivätyötään vaikuttavuussijoittamisen parissa. Unnan tavoitteena on musta vyö elämän tärkeimpien pääomien – rahan, ajan ja talentin – fiksussa sijoittamisessa. Asuntosijoittamista hän on tehnyt niin rakentajana, remppaajana, airbnb-vuokraajana kuin sijoittajana uudiskohteissa.

Tellervo (Tellu) Uotila on yksityissijoittaja ja yrittäjä, joka hurahti asuntosijoittamiseen 2010-luvun alussa. Tellu on siitä lähtien määrätietoisesti opiskellut aihetta, kasvattanut asuntosalkkuaan kymmeniin asuntoihin ja tehnyt monenlaisia projekteja asuntojen parissa. Tellu toimittaa myös Rahamania-podcastia, jonka löydät muun muassa Spotifyista ja Youtubesta.

Lähde: News Cision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *