Nordnet Sijoitusvakuutus nyt avattavissa – osakkeet ja rahastot digitaalisesti

Nordnet Sijoitusvakuutus on nyt avattavissa. Se on aidosti joustava säästöhenkivakuutus, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin, ETF:iin ja rahastoihin suoraan Nordnet-sovelluksen tai verkkopalvelun kautta. Ylimääräiset tuotteelle tyypilliset kulut on karsittu pois ja hinnoittelusta on tehty selkeä. Nordnet Sijoitusvakuutuksen avulla voi säästää verotehokkaasti itselle tai läheiselle ja siirtää omaisuutta ilman testamenttia.

Nordnet ilmoitti huhtikuussa 2023 norjalaisen henkivakuutusyhtiö Nordnet Livsforsikring AS:n jättäneen ilmoituksen Norjan finanssivalvontaviranomaiselle (Finanstilsynet) vakuutusyhtiön sivuliikkeen perustamisesta Suomeen. Ilmoitus on keväällä 2023 toimitettu myös Suomen Finanssivalvonnalle. Syynä oli Nordnetin liiketoiminnan laajeneminen Suomessa vakuutussäästötuotteisiin.

  • Nordnetillä on Suomessa jo yli 550 000 aktiivista asiakasta. Osake- ja rahastovälittäjänä olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti: olemme kauppojen lukumäärällä mitattuna suurin yksityissijoittajien käyttämä välittäjä Helsingin pörssissä ja kaksi kolmesta osakesäästötilistä on avattu Nordnetiin. Joka kolmas asiakas on solminut kuukausisäästösopimuksen rahastoihin tai ETF:iin ja Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG nousi tänä vuonna Suomen suosituimmaksi rahastoksi omistajamäärällä mitattuna. Nyt on oikea aika laajentaa liiketoimintaa Suomessa muihin tuotteisiin. Vahva digitaalinen osaamisemme antaa mahdollisuuden luoda uusia ja edistyksellisiä sijoituspalveluja Suomen markkinoille, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Sijoitusvakuutuksen avaus ja toimeksiantopyynnöt osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iin digitaalisesti

Nordnet Sijoitusvakuutuksen myöntää heinäkuun alussa toimintansa aloittanut Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike ja se myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla. Nordnet Sijoitusvakuutus on aidosti joustava säästöhenkivakuutus, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin verotehokkaasti suoraan Nordnet-sovelluksen tai verkkopalvelun kautta.

  • Nordnet sijoitusvakuutus on täysin digitaalinen. Sijoitusvakuutuksen avaus sekä toimeksiantopyynnöt ja niiden seuranta hoituu suoraan verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa. Sijoitusvalikoima on laaja kattaen yli 70 rahastoyhtiön rahastot, suorat osakkeet ja ETF:t. Emme myöskään rajoita transaktioiden tai nostojen määrää per vuosi, joten voin ylpeydellä sanoa tuotteen olevan aidosti joustava, sanoo Nordnet Liv Suomen johtaja Kaisa Alamäki.

Selkeä hinnasto kilpailukykyisin hallinnointi- ja välityspalkkioin

Nordnet Sijoitusvakuutus on pitkäjänteiseen säästämiseen ja taloudellisen turvan kartuttamiseen suunniteltu säästöhenkivakuutus. Se sopii sekä aktiiviselle osakesijoittajalle että helppoa säästöratkaisua arvostavalle rahastosäästäjälle. Sijoitusvakuutuksessa yhdistyvät sijoittaminen ja henkivakuutus. Sen avulla voi säästää verotehokkaasti itselle tai läheiselle ja siirtää omaisuutta ilman testamenttia.

  • Sijoitusvakuutukseen voi siirtää rahaa ilman maksupalkkioita. Pörssilistattuja sijoituskohteita voi vaihtaa kilpailukykyisin välityspalkkioin alkaen minimi 5 euroa, 0,08 %. Rahastoissa ei peritä lunastus- ja merkintäpalkkioita, eikä rahan nostosta vakuutuksesta veloiteta palkkioita. Vuosittainen hallinnointipalkkio on 100 000 euroon asti 0,35 %. Sen ylittävältä osalta hallinnointipalkkio on 0,15 %. Hinnoittelu on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja läpinäkyväksi, toteaa Alamäki.
  • Nordnetin alkuvuonna teettämästä kyselytutkimuksesta* selvisi, että joka neljäs suomalainen tuntee erilaiset vakuutuskuoret edes jollain tasolla ja kiinnostuneita on jopa 38 %. Kulurakenteen epäselvyys ja ominaisuuksien ymmärtäminen saivat risuja. Henkivakuutus, verotehokkuus ja vaivattomuus pitkäaikaiselle sijoittajalle saivat suitsutusta. Suomalaisten mielestä sijoitusvakuutustuotteista houkuttelevamman sijoitusmuodon tekisivät alhaisemmat kokonaiskulut, pienet kertasijoitukset ja digitaalisuus. Tähän toiveeseen Nordnet Liv nyt vastaa, sanoo Alamäki. 

*Kyselytutkimuksen toteutti Nordnetin toimeksiannosta tutkimusyhtiö YouGov Finland ajalla 15.–18.2.2023.

Lisätietoja

osoitteessa nordnet.fi/sijoitusvakuutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *