Miksi rahastoon sijoittaminen kannattaa – miten voit kasvattaa varallisuuttasi hajautetusti

Rahastoihin sijoittaminen on yksi suosituimmista tavoista kasvattaa varallisuuttaan. Rahastot tarjoavat mahdollisuuden hajauttaa sijoituksiaan useisiin eri kohteisiin ja ammattilaisten hoitaa sijoitustoimintaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä siihen, miksi rahastoon sijoittaminen kannattaa, ja miten voit valita sopivan rahaston omiin sijoitustavoitteisiisi.

Miksi rahastoon sijoittaminen kannattaa?

 1. Hajautus Rahastot sijoittavat varojaan useisiin eri kohteisiin, kuten osakkeisiin, korkoihin ja kiinteistöihin. Tämä hajautus pienentää riskiä, sillä yksittäisen sijoituskohteen epäonnistuminen ei vaikuta koko sijoitussalkkuun yhtä voimakkaasti. Hajauttaminen mahdollistaa myös sen, että sijoittaja voi saavuttaa tasaisen tuoton, vaikka jokin sijoituskohteista ei tuottaisikaan odotetusti.
 2. Ammattilaisen hoito Rahastojen hoitajat ovat ammattilaisia, jotka seuraavat markkinoita ja pyrkivät saavuttamaan parhaan mahdollisen tuoton sijoitusten avulla. Heillä on usein enemmän tietoa ja kokemusta sijoitustoiminnasta kuin tavallisella sijoittajalla. Ammattilaisen hoitoon luottaminen voi vähentää sijoittajan stressiä ja huolta sijoitusten onnistumisesta.
 3. Helppous Rahastoihin sijoittaminen on helppoa ja vaivatonta. Useimmat pankit ja sijoituspalvelut tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa rahastoihin verkkopankin kautta. Sijoittajan ei tarvitse seurata markkinoita päivittäin tai tehdä päätöksiä yksittäisistä sijoituskohteista, vaan ammattilaiset hoitavat sijoitukset puolesta.
 4. Kustannustehokkuus Rahastot ovat yleensä kustannustehokkaita sijoituskohteita. Niiden kulut ovat yleensä pienemmät kuin yksittäisten osakkeiden tai muiden sijoituskohteiden kulut. Tämä johtuu siitä, että rahastot jakavat kustannukset kaikkien sijoittajien kesken.

Miten valita sopiva rahasto?

 1. Sijoitustavoitteet Ennen rahaston valintaa on tärkeää määrittää omat sijoitustavoitteet.
 2. Sijoitushorisontti Toinen tärkeä tekijä rahaston valinnassa on sijoitushorisontti eli aika, jonka haluat sijoitukseesi sitoa. Jos sijoitus on lyhytaikainen, esimerkiksi alle vuoden, kannattaa valita lyhyen aikavälin sijoitusrahasto. Pitkäaikaisissa sijoituksissa, kuten eläkesäästämisessä, kannattaa harkita pitkäaikaista rahastoa.
 3. Riskitaso Jokainen rahasto kantaa mukanaan riskiä, ja riskin määrä vaihtelee eri rahastojen välillä. Kannattaa valita rahasto, jonka riskitaso sopii omiin tavoitteisiin ja riskinsietokykyyn. Esimerkiksi osakerahastot ovat yleensä korkean riskin rahastoja, kun taas korkorahastot ovat matalan riskin rahastoja.
 4. Kulut Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästi eri rahastojen välillä. On tärkeää tutustua rahaston kulurakenteeseen ja selvittää, minkälaisia kustannuksia rahasto pitää sisällään. Yleensä kannattaa valita rahasto, jonka kulut ovat mahdollisimman alhaiset.
 5. Historiallinen tuotto Vaikka historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta, se voi antaa osviittaa rahaston menestyksestä tulevaisuudessa. On hyvä tutkia rahaston historiallista tuottoa ja vertailla sitä muihin saman kategorian rahastoihin.

Lopuksi

Rahastoon sijoittaminen on houkutteleva tapa kasvattaa varallisuuttaan hajautetusti ja ammattilaisen hoitamana. Sijoittajan kannattaa kuitenkin tutkia tarkkaan eri rahastoja ja valita rahasto, joka sopii parhaiten hänen sijoitustavoitteisiinsa, sijoitushorisonttiin, riskinsietokykyyn ja kulutason suhteen. On myös tärkeää muistaa, että sijoittaminen aina sisältää riskejä ja menneen tuoton perusteella ei voi ennustaa tulevaa menestystä. Kuitenkin rahastoihin sijoittaminen voi olla tehokas tapa saavuttaa taloudellisia tavoitteita, kunhan sijoituspäätökset tehdään huolella ja harkiten.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Trackbacks & Pings

 • Riskisijoitukset: Uuden sijoittajan tie kohti tuottoja - Sijoitusasiantuntijat.fi :

  […] Sijoittaminen on usein liitetty tiettyyn riskitasoon. Uudet sijoittajat saattavat olla erityisen herkkiä riskeille, mutta riskisijoitukset voivat myös tarjota houkuttelevia tuottomahdollisuuksia. Tässä artikkelissa tutustumme riskisijoituksiin ja tarkastelemme, mitä uuden sijoittajan tulisi ottaa huomioon ennen kuin päättää sijoittaa riskipitoisiin kohteisiin. […]

  10 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *