Kempower Oyj sijoituskohteena – millaisesta yrityksestä on kyse

Kempower Oyj on kiinnostava sijoituskohde

Kempower Oyj sijoituskohteena – millaisesta yrityksestä on kyse yrityksen itsensä mielestä

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoilta sähköautoilijoille. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. 

www.kempower.com

Ps. Tämä ei sitten ole mikään sijoitusvinkki – vain omaa pohdintaamme

Yrityksen esittely

Kempower Oyj on suomalainen sähköajoneuvojen (EV) pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja, joka pyrkii nopeaan kasvuun. He suunnittelevat, valmistavat ja myyvät suoravirta (DC) pikalatauslaitteita, ratkaisuja ja palveluita EV:ille, kuten henkilö- ja kaupallisille ajoneuvoille, liikkuvalla maatalouskoneistolla ja sähköisillä merialuksilla ja veneillä. Yrityksen tuotekehitys ja tuotanto ovat juurtuneet Suomeen, ja suurin osa heidän materiaaleistaan ja komponenteistaan hankitaan paikallisesti. Heidän latausratkaisunsa edistävät ilmastonmuutoksen hillintää. Kempower on sitoutunut Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) kestävän kehityksen tavoitteisiin vuodelle 2030. Kempower pyrkii 100 prosentin hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä ja 100 prosentin kierrätettävyyteen omassa toiminnassaan vuoteen 2025 mennessä.

Sijoituskohteena

Kempower on sijoituskohteena houkutteleva yritys, joka pyrkii nopeaan kasvuun. Yrityksen liikevaihto kasvoi merkittävästi vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, saavuttaen 55,8 miljoonaa euroa, mikä on 385% kasvua. Bruttokate oli 50,8% ja käyttörahavirta 2,5 miljoonaa euroa. Yrityksen johto esitteli yrityksen strategian, tavoitteet ja liiketoimintakatsauksen vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä Capital Markets Day -tapahtumassa huhtikuussa 2023.

Osakeanalyysi

Kempowerin osakkeen arviointi on haastavaa, koska yrityksen kasvu on ollut nopeaa ja sen toimiala, sähköajoneuvojen latausinfrastruktuuri, on suhteellisen uusi. Markkinoiden konsensus on, että Kempowerin osake on “outperform”, eli sen odotetaan suoriutuvan keskimääräistä paremmin. Neljän analyytikon keskimääräinen tavoitehinta on 379,81 SEK, mikä on noin 5,81% alle viimeisen sulkemishinnan. Korkein tavoitehinta on 443,68 SEK, mikä tarkoittaa noin 10,03% potentiaalia, ja alin tavoitehinta on 340,14 SEK, mikä tarkoittaa noin 15,65% laskuvaraa.

Yhteenveto

Kempower Oyj on kiinnostava sijoituskohde, erityisesti sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita sähköajoneuvojen latausinfrastruktuurista ja haluavat sijoittaa yritykseen, jolla on vahva kasvupotentiaali. Yrityksen nopea kasvu ja sitoutuminen kestävään kehitykseen tekevät siitä houkuttelevan sijoituskohteen. Osakeanalyysin perusteella Kempowerin osakkeen odotetaan suoriutuvan keskimääräistä paremmin, mutta sijoittajien on syytä huomioida, että osakkeen hinta on jo korkealla ja tulevaisuuden kasvunäkymät ovat jo osittain hinnoiteltu osakkeeseen.

Uusi tehdas Lahteen

Sähköajoneuvojen latausratkaisuja valmistava Kempower laajentaa toimintojaan ja avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen. Yhtiö on allekirjoittanut tilavuokrausta koskevan aiesopimuksen, joka käsittää yhteensä noin 10 000 neliömetriä uuta tilaa sekä option tilojen laajentamiseen tulevaisuudessa.

Kempower Oyj on kiinnostava sijoituskohde
 • Kempower avaa uuden pikalatausratkaisujen tuotantolaitoksen Lahteen vastatakseen sähköisen liikenteen markkinan kasvuun.
 • Uudet toimitilat ovat pinta-alaltaan 10 000 neliömetriä, ja ne soveltuvat sekä tuotanto-, tutkimus- että toimistokäyttöön.
 • Kempower arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen vuosien 2024–2025 aikana.
 • Uusi tuotantolaitos avataan asteittain vuoden 2024 aikana.

Sähköajoneuvojen latausratkaisuja valmistava Kempower laajentaa toimintojaan ja avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen. Yhtiö on allekirjoittanut tilavuokrausta koskevan aiesopimuksen, joka käsittää yhteensä noin 10 000 neliömetriä uuta tilaa sekä option tilojen laajentamiseen tulevaisuudessa.

Uusiin tiloihin sijoitetaan tuotannon lisäksi myös muun muassa tuotekehitystä ja toimistotiloja. Uusi tuotantolaitos avataan asteittain vuoden 2024 aikana, ja käytettävä tila kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Euroopassa. Lahden laajennus on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Kempower harkitsee edelleen mahdollista tarvetta lisäkapasiteetille Euroopassa.

Kempowerin uudet tilat sijaitsevat Isku Centerissä Lahden Mukkulassa. Kiinteistö on toiminut aikaisemmin kokonaisuudessaan Iskun huonekalutehtaana. Nyt tiloissa toimii Iskun lisäksi mm. LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT yliopisto sekä muita yrityksiä. Tilavalinta perustui muun muassa tilojen soveltuvuuteen ja laajentamismahdollisuuksiin. Osapuolet suunnittelevat ja rakentavat uudet tilat Isku Centeriin tiiviissä yhteistyössä.

Kempower laajentaa myös yliopistoyhteistyötä Lahdessa avaamalla uuden tutkimuskeskuksen LUT yliopiston Lahden kampukselle vuoden 2023 aikana.

Tutkimuskeskus sijaitsee samalla kiinteistöllä Kempowerin uusien tilojen kanssa. Paikallinen yhteistyö tarjoaa arvokkaita resursseja ja tuottaa uutta tutkimustietoa yhtiön kansainvälisen kasvun tukemiseen.

Kommentit toimitusjohtajalta

”Tuntuu hienolta laajentaa yhtiömme toimintaa sen kotipaikkakunnalla Lahdessa. Uusien toimitilojemme myötä pystymme vastaamaan luotettavien pikalatausratkaisujen kasvavaan kysyntään. Keskittämällä tuotekehityksen ja tutkimuksen lähelle tuotantoa voimme jatkaa kasvua kustannustehokkaasti, ja keskittää sähköisen liikenteen huippuosaamista Suomeen”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Lahden kaupungin ja Iskun aktiivinen sitoutuminen ilmastotavoitteisiin olivat merkittävässä roolissa tehdessämme päätöstä uusista tiloista. Haluan kiittää kaikkia Kempowerin asiakkaita, yhteistyökumppaneita, alihankkijoita ja työntekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet kasvun”, Ristimäki jatkaa.

”Siitä lähtien, kun Isku on keskittänyt tuotantoaan naapurikiinteistöllä sijaitsevalle modernille tehtaalleen, on ollut hienoa nähdä, kuinka aikaisemmille tiloille on löytynyt uutta käyttöä. Tämä on erinomainen esimerkki vanhan tehdaskiinteistön uusiokäytöstä. Kempowerin saapuminen kiinteistölle on luonnollinen jatkumo sille vastuullisuustyölle, joka aloitettiin aikanaan, kun kiinteistöä uudistettiin korkeakoulukäyttöön. Tässä yhteydessä kiinteistölle rakennettiin kattava maalämpöjärjestelmä ja vuosi sitten se liitettiin paikalliseen aurinkovoimalaan. Korkeakouluyhteistyö, Kempower ja muut yritykset samalla lahtelaisella kiinteistöllä ovat omiaan luomaan uusia innovaatioita kohti vihreämpää tulevaisuutta”, sanoo Iskun General Counsel Roope Vikström.

Osa yhtiön kasvustrategiaa

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahdessa on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Tämän vuoden loppuun mennessä yhtiö avaa myös uuden tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan.

Trackbacks & Pings

 • Kempower Oyj sijoituskohteeksiko - mistä on kyse - Sijoituskohde :

  […] Kempower Oyj on suomalainen sähköajoneuvojen (EV) pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja, joka pyrkii nopeaan kasvuun. He suunnittelevat, valmistavat ja myyvät suoravirta (DC) pikalatauslaitteita, ratkaisuja ja palveluita EV:ille, kuten henkilö- ja kaupallisille ajoneuvoille, liikkuvalla maatalouskoneistolla ja sähköisillä merialuksilla ja veneillä. Yrityksen tuotekehitys ja tuotanto ovat juurtuneet Suomeen, ja suurin osa heidän materiaaleistaan ja komponenteistaan hankitaan paikallisesti. Heidän latausratkaisunsa edistävät ilmastonmuutoksen hillintää. Kempower on sitoutunut Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) kestävän kehityksen tavoitteisiin vuodelle 2030. Kempower pyrkii 100 prosentin hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä ja 100 prosentin kierrätettävyyteen omassa toiminnassaan vuoteen 2025 mennessä. […]

  11 months ago
 • Kempower Oyj sijoituskohteeksiko - mistä on kyse - Sijoituspalvelut :

  […] Kempower Oyj on suomalainen yritys, joka valmistaa ja tarjoaa pikalatauslaitteita ja -ratkaisuja sähköajoneuvoille. He keskittyvät luotettavien ja käyttäjäystävällisten DC-pikalatausratkaisujen suunnitteluun ja valmistukseen. Yrityksen visio on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille sähköajoneuvoille. Kempowerin tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Suomessa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti. Heidän latausjärjestelmänsä on modulaarinen ja skaalautuva, ja se on suunniteltu sähköautoilijoilta sähköautoilijoille. Yritys toimii Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla. […]

  11 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *