Danske Bank muuttaa sijoitusnäkemystään

Danske Bank muuttaa kehittyvien markkinoiden osakkeet sijoitusnäkemyksessään ylipainoon. Kiina on merkittävin kehittyvä markkina, ja siellä tapahtuvien muutosten vuoksi alueen osakkeet nähdään nyt positiivisemmassa valossa. Yhdysvaltalaiset osakkeet muutetaan aiemmasta ylipainosta neutraaliin painoon.

Danske Bank nostaa kehittyvien markkinoiden osakkeiden painoa ylipainoon. Yhdysvaltalaiset osakkeet muutetaan aiemmasta ylipainosta neutraaliin painoon. Eurooppalaisten osakkeiden alipainotusta sekä japanilaisten osakkeiden neutraalia painotusta jatketaan.  

”Omaisuusluokkien välillä jatkamme alipainotusta osakkeissa ja ylipainotusta korkosijoituksissa, koska edessämme on taantuma, heikompi tuloskehitys ja useita riskitekijöitä”, Dansken Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto sanoo.  

Tänä vuonna kasvu Kiinassa on ollut pettymys nollakoronalinjan ja kiinteistösektorikriisin vuoksi, mutta nyt se on avaamassa talouttaan nousseista koronatartunnoista huolimatta.  

”Odotamme, että maltillisemmat rajoitukset tukevat Kiinan kasvua ensi vuonna. Elvytys ja patoutunut kysyntä tukevat näkemyksemme mukaan koko kehittyvää markkinaa. Monet kehittyvät markkinat ovat myös pidemmällä koronnostosyklissä verrattuna länsimaihin”, Kivipelto sanoo.  

Kehittyvät markkinat ovat vaihtoehto heikosti kasvaville kehittyneille markkinoille, eli Yhdysvalloille ja Euroopalle. Hieman heikentynyt dollari ja kehittyvien markkinoiden jo aiemmin tehdyt koronnostot ovat positiivisia tekijöitä alueen osakkeille. Kehittyvät markkinat eivät myöskään ole nyt kovin suosittuja sijoittajien keskuudessa, mikä osaltaan tarjoaa mahdollisuuksia sijoittajalle.  

Globaali taantuma haasteena kehittyville markkinoille 

”Haasteena kehittyvien markkinoiden osakkeille on globaali taantuma. Lisäksi Kiinan avautuminen tuskin on suoraviivainen prosessi. Kiinan ja USA:n suhteen kiristyminen voi myös tuoda ongelmia. Uskomme kuitenkin monien huolien heijastuvan jo kursseissa”. Kivipelto sanoo.  

USA:n talous on kestänyt Fedin kiristystoimet hyvin, mutta odotamme maltillista taantumaa ensi vuodelle. Työttömyys on alhaista, mutta asuntomarkkina heikkenee vauhdilla, mikä on perinteisesti edeltänyt muun talouden heikompaa kehitystä. Myös ero Yhdysvaltojen lyhyiden ja pitkien valtionlainan korkojen välillä on negatiivisin sitten 1980-luvun vaihteen, ja kääntynyt korkokäyrä on yleensä vahvasti ennustanut taantumaa.   

”USA:n osakkeet ovat vuosikymmenen ajan tuottaneet muita alueita paremmin. Niiden suosio on jatkunut tänä vuonna, vaikka muualla löytyy nyt houkuttelevampia vaihtoehtoja. Riskejä toki on kaikilla osakemarkkinoilla. Yhdysvaltojen ulkopuolella nämä riskit kuitenkin näkyvät alhaisempina arvostuksina, toisin kuin Yhdysvalloissa”, Kivipelto sanoo.  

Lähde: Danske Bank / STT


Muuta luettavaa muualta

VPN eli Virtual Private Network – mikä se on?

VPN (virtualprivatenetwork) on tapa, jolla kaksi tai useampia yrityksen verkkoja voidaan yhdistää julkisen verkon yli muodostaen näennäisesti yksityisen verkon. Nykyisin VPN-määritelmä on laajennettu koskemaan myös yksittäisten etätyöasemien liittämistä yrityksen verkkoon. Saatavilla on maksullisia VPN-palveluita, mutta myös ilmainen VPN on mahdollista saada, joka on ihan hyvä palvelu aloittaa palvelun käyttö.

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Hakukoneoptimointi eli SEO – Mitä se tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan yksittäisen verkkosivun tai kokonaisen verkkosivuston sijoituksia hakukoneiden hakutulosten luettelossa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Tavoitteena on yleensä saada haluttu verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat valitsemaan kyseinen sivu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *