CapMan Special Situations sijoittaa Marinetekiin

CapMan Special Situations sijoittaa Marinetekiin

CapMan Special Situations -rahastosta tulee Marinetek-konsernin enemmistöomistaja tavoitteenaan kehittää yhtiötä korkeatasoisten venesatamien ja edistyksellisten kelluvien ratkaisujen johtavana toimittajana.    

CapMan Special Situations -rahasto on toteuttanut kattavan pääomarakennejärjestelyn Marinetek-konsernissa. Järjestelyssä CapManin hallinnoima rahasto on hankkinut enemmistön yhtiön osakkeista ja sijoittaa uutta pääomaa liiketoiminnan kehitykseen. Osana järjestelyä pääosa yhtiön lainapääomasta on siirtynyt CapMan Special Situations -rahaston omistukseen.

Marinetek on johtava korkeatasoisten kelluvien ratkaisujen toimittaja, jonka erikoisalaa ovat venesatamat, kelluvat aallonvaimentimet, huvilalaiturit sekä muut kelluvan rakentamisen ratkaisut. Suomessa perustetulla ja maailmanlaajuisesti toimivalla Marinetekilla on joustava kansainvälinen logistiikkaketju ja tuotantoa 9 maassa. Yhtiö on toimittanut yli 2 500 venesatamaa 55 maahan.

“Marinetek-brändi on vahva ja yhtiön laituri- sekä venesatamaratkaisut ovat kansainvälisesti arvostettuja. Pohjoismaissa Marinetek on johtava laitureiden toimittaja ja maailmalla sillä on johtava asema korkeatasoisten venesatamien ja kelluvien ratkaisujen toimittajana. Yhtiön toiminta kattaa Euroopan, Lähi-Idän, Aasian ja Pohjois-Amerikan markkinat. Nyt toteutettava järjestely mahdollistaa Marinetekin taseen kokonaisvaltaisen uudelleenjärjestelyn ja tarvittavat kasvuinvestoinnit”, sanoo CapMan Special Situations -tiimin partneri Antti Uusitalo.

“Marinetek on saavuttanut paljon yhtiön perustamisesta vuonna 1994. Tämä kauppa luo yhtiölle vahvan rahoituspohjan, joka mahdollistaa sen seuraavan kasvuvaiheen toteuttamisen muutaman vaikean vuoden jälkeen. Kaupan myötä Marinetekillä on hyvät edellytykset onnistua kasvutavoitteissaan”, sanoo Marinetekin perustaja Ilkka Seppälä.   

“Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhtiön rahoitus on nyt vakaalla pohjalla. Veneteollisuudella menee paremmin kuin koskaan ja tilauskannat ovat ennätyskorkealla. Odotamme, että investoinnit myös satamien infrastruktuuriprojekteihin jatkavat kasvuaan tulevina vuosina. CapManin sijoituksen avulla tulemme merkittävästi nopeuttamaan kasvuamme kaikilla tärkeimmillä markkinoillamme”, sanoo Marinetek-konsernin toimitusjohtaja Mika Parviainen.

CapMan Special Situations sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin, niiden kehittämiseen sekä tervehdyttämiseen. Sijoitusalueen toiminnan keskiössä ovat joustavat omaan pääomaan ja velkojen uudelleenjärjestelyyn liittyvät rahoitusratkaisut sekä vaativat rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit. CapMan Special Situations on vastuullinen sijoittaja, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnan hyvinvointia varmistamalla, että elinkelpoiset yritykset pääsevät haastavien vaiheiden yli ja voivat jälleen menestyä. CapManin kanssasijoittajina Marinetek-järjestelyssä toimivat Karri Kaitue ja Heikki Westerlund, jotka yhdessä CapManin kanssa osallistuvat Marinetekin kehittämiseen.

Lähde: News Cision

LUE MYÖS:
Craig Wright, tietojenkäsittelytieteilijä, joka väittää olevansa bitcoinin luoja, pystyy pitämään noin 54 miljardia dollaria kryptovaluuttaa Floridan valamiehistön päätöksen jälkeen siviilikanteessa, mutta hänen on maksettava 100 miljoonaa dollaria, jotka liittyvät tekijänoikeuden rikkomiseen, uutisraportit sanoivat maanantaina.

Lue uutisia myös www.rahanmaailma.fi verkkosivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *