CapMan Buyout sijoittaa nopeasti kasvavaan kyberturvallisuus- ja IT-palveluiden tuottajaan Netoxiin

CapMan Buyout sijoittaa nopeasti kasvavaan kyberturvallisuus- ja IT-palveluiden tuottajaan Netoxiin. Yhtiön ainutlaatuinen tarjoama ja liiketoimintamalli vastaavat erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten sekä julkisen sektorin toimijoiden tarpeisiin. Viime vuosina yhtiö on kasvanut nopeasti, onnistunut rekrytoimaan useita alan huipputekijöitä ja luomaan voittavan yrityskulttuurin. Transaktiossa CapMan Buyout ostaa enemmistön yhtiön osakekannasta, Netoxin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Niko Candelin ja joukko avainhenkilöitä jatkavat yhtiön merkittävinä vähemmistöosakkaina.

Yhtiön toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi perusti Netoxin vuonna 2004, ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Netoxin johtava tietoturva-arkkitehti Niko Candelin liittyi joukkoon pian tämän jälkeen. Yhtiön ydinliiketoiminta koostuu kyberturvallisuus-, pilvi-, palvelin- ja verkkopalveluista, joissa yli 80 % sen liikevaihdosta on toistuvaa. Yhtiön ainutlaatuinen markkina-asema perustuu laajaan IT-palveluiden ja kyberturvapalveluiden yhdistelmään, joka vastaa erityisesti keskitettyä palveluntarjoajaa suosivien pienten ja keskisuurten yritysten sekä julkisen sektorin toimijoiden tarpeisiin. Tällä hetkellä yhtiö palvelee yli 100 asiakasta, joista monet ovat tunnettuja nopeasti kasvavia kansainvälistyviä suomalaisia yhtiöitä ja yhteiskunnallisesti merkittäviä julkisen sektorin toimijoita.

Kyberturvallisuuspalveluiden kysyntä

Netox toimii markkinalla, jonka kasvua kiihdyttää erityisesti kyberturvallisuuspalveluiden kysyntä. Yhtiö on kasvanut markkinaa nopeammin ja vuodesta 2019 lähtien 80 % vuosivauhtia. Samalla yhtiö on onnistunut houkuttelemaan kovan luokan asiantuntijoita ja johtohenkilöitä kasvattaen tiimiään 74 työntekijästä 129 työntekijään vuodesta 2020 vuoteen 2022. Netoxin markkinaosuus on vielä suhteellisen pieni, ja se on otollisessa asemassa jatkaakseen kiihtyvää kasvuaan.

“Olemme hyvin innoissamme siitä, että saamme CapManin kumppaniksemme yhtiön seuraavalle taipaleelle. Viime vuosina olemme kasvaneet nopeasti, mutta koemme samalla tämän olevan vasta alkua. Jatkaessamme laajentumistamme keskiössä tulee olemaan toimintatapojemme ja liiketoimintamallimme jatkuva kehittäminen asiakkaidemme tarpeisiin, jotta varmistamme, että olemme heille aina luotetuin kumppani IT- ja kyberturvallisuuspalveluissa. Yhdessä CapManin kanssa voimme kehittää yhtiötä vastuullisesti pitkällä aikavälillä,” sanoo Netoxin toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi.

“Olemme erittäin vaikuttuneita Netoxin tiimistä, heidän vahvasta asiantuntemuksestaan ja hienosta kasvutarinasta. Perustajatiimi ja johto ovat tehneet erinomaista työtä kehittäessään yhtiötä tähän päivään. Ensitapaamisesta lähtien tunsimme, että meillä on yhteinen näkemys Netoxin tulevaisuudesta ja siitä, mitä menestyminen jatkossa vaatii. Olemme innoissamme siitä, että saamme mahdollisuuden toimia Netoxin kumppanina ja yhdessä vahvistaa yhtiön toimintatapoja tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi.  Yhtiö sopii erinomaisesti CapMan Buyoutin sijoitusstrategiaan markkinajohtajana, jolla on voittava yrityskulttuuri, CapMan Buyoutin vetäjä ja osakas Pia Kåll.

Transaktiossa CapMan hankkii enemmistön yhtiöstä. Mikko Luhtaniemi, Niko Candelin ja joukko avaintyöntekijöitä jatkavat Netoxin merkittävinä vähemmistöosakkaina. Bocapin kasvurahasto (Bocap SME Achievers Fund II Ky) myy kaikki omistamansa yhtiön osakkeet.

CapMan Buyoutin tiimi koostuu Tukholmassa ja Helsingissä työskentelevistä sijoitusammattilaisista. CapMan Buyoutin rahastot sijoittavat keskisuuriin listaamattomiin pohjoismaisiin yhtiöihin. Sijoitus Netoxiin on CapMan Buyout XI -rahaston kuudes. Kaupan odotetaan toteutuvan heinäkuussa 2022.

Lähde: Netox

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *